МАРКЕТИНГ НА GG.MK

thumb GG main screen[кликнете на сликата за детален преглед]

ПОЗИЦИИ НА ГЛАВНА СЦЕНА


 • Позиција 1 [330px X 80px]
  Оваа позиција ја има во текот на целата епизода (со исклучок на најавната и одјавната шпица). Тоа е најчесто лого од компанијата кое ротира заедно со другите лога од почеток до крај.

 • Позиција 2 [1450px X 300px] - Оваа позиција е за банер кој се појавува повремено во текот на првиот и вториот блок во епизодата.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно

 • Позиција 3 [400px X 300px] - Може да се појавува само доколку нема камера или видео од игра или презентација.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно

 • Позиција 4 [250px X 250px] - Замислено е оваа позиција да биде peel позиција. Обично анимиран банер кој се одлепува но не е ограничено само на тоа.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно.
thumb GG screen 2[кликнете на сликата за детален преглед]

ПОЗИЦИИ НА ВТОРА СЦЕНА

КОГА СЕ ПРАВИ РЕЦЕНЗИЈА НА ИГРА/ХАРДВЕР ИЛИ СЕ КОМЕНТИРА ТРЕЈЛЕР ИЛИ ВИДЕО.

 • Рамка за камера [370px X 215px] - Брендирање на рамката од камерата на која се гледа студиото.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно

 • Позиција 1 [330px X 80px] - ротираат во текот на цела епизода
 • Позиција 6 [960px X 280px] - Slide up банер. Сличен на Позоција 2. Препорачливо да излегува од долу.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно

 • Позиција 7 [960px X 120px] - Slide down банер. Сличен на Позоција 2. Препорачливо да излегува од горе.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно
thumb GG pauza[кликнете на сликата за детален преглед]

ПОЗИЦИИ ЗА ВРЕМЕ НА ПАУЗАТА

ТРАЕ 2 МИНУТИ КОГА СЕ ПРАВИ РЕЦЕНЗИЈА НА ИГРА/ХАРДВЕР ИЛИ СЕ КОМЕНТИРА ТРЕЈЛЕР ИЛИ ВИДЕО.

 • Рамка за камера [370px X 215px] - Брендирање на рамката од камерата на која се гледа студиото.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно

 • Позиција 1 [330px X 80px] - ротираат во текот на цела епизода

 • Позиција 10 [1130px X 120px] - Slide up банер. Сличен на Позоција 2. Препорачливо да излегува од долу.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно

 • Позиција 7-2 [960px X 120px] - Slide down банер. Сличен на Позоција 2. Препорачливо да излегува од горе.
  * може да биде анимација или видео
  ** може да биде транспарентно
thumb GG odjavna[кликнете на сликата за детален преглед]

ОДЈАВНА ШПИЦА

 • Позиција 8 [265px X 60px] - лента која оди нагоре, најчесто логото од компанијата
 • Позиција 10 [220px X 50px] - лента која оди нагоре, најчесто логото од компанијата (за медиумски спонзори)

 

ПОЗИЦИИТЕ НА WEB СТРАНАТА ГИ ИМА ДВЕ

Едната е на хедерот со димензии 468px X 60px. Тоа е класичен банер без ограничувања на форматот.

Втората позиција е на десната страна со димензии 250px X 250px. Стандардни димензии на страничен банер.

 

ПОЗИЦИИ НА TWITCH.TV/GGTVMK

На страната за стрим https://twitch.com/ggtvmk под видеото/стримот и чатот може да се постават слики со линк. Димензиите се 320px ширина, а висината може да варира.

Пријатели на GG

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT