Панел: Издавање игри во Македонија @ Game Weekend

За крајот на првиот ден направивме панел дискусија. Во опуштена атмосфера имавме шанса да поразговараме со лугето кои издадоа игри или се на пат да издадат игра, точно од тука, од Македонија. 

Учесниците на панелот беа: 

  • Енди Милојкоски – човек армија кој самостојоно (со малце помош) ја направи и ја издаде Raining Blobs (https://goo.gl/Dxo1J0).
  • Васко Атанасовски од Workbench. Пред една година исфрлија тизер трејлер и футиџ од нивната игра Wounded, а пред некое време направија и кик стартер кампања (www.workbench-entertainment.me),
  • Петар Котевски е основач на Kamai Media кои работат на нивното прваче Sonder кое најнепретенциозно стреми да биде првата македонска ААА игра (www.kamaikamai.com). 
  • Иван Ивановски е основачот на Tesseract Interactive, кои добија грант на една стартап конвенција во Бугарија. Тие минатата недела и официјално ја пуштија на својот паблишер својата игра Excubitor (http://excubitorgame.com/).

Сите информации околу Game Weekend powered by Телеком можете да ги најдете на https://goo.gl/i2fU8f или на фан страната на МАГДА.

Game Weekend, 19 Април 2016

Пријатели на GG

it.mk MK Host

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT