Александар Сотирковски - Masterclass on characters @ Game Weekend

Александар Сотировски е македонски стрип-цртач и илустратор, автор на најновиот генерациски бран main stream стрип автори. Тој е создавач на многу препознатливи стрипови и илустрации и има соработувано со повеќе домашни и светски продукциски и издавачки куќи. 

Ова беше превземено од неговата Википедиа страна која за жал е прилично оскудна. Затоа тој ни се обрати со расправија за цртањето на ликови и карактери во видео игри, стрипови и анимации.

Сотиро можете да го добиете на https://goo.gl/IMVId6

Сите информации околу Game Weekend powered by Телеком можете да ги најдете на https://goo.gl/i2fU8f или на фан страната на МАГДА.

Game Weekend, 19 Април 2016

Поддржувачи на GG

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT